Hydraulische accumulatoren

By 13 november 2017Products

De Parker Olaer hydraulische accumulatoren stapelen onder druk een bepaald volume aan vloeistof, (hydraulische olie) op en geven deze energie opnieuw af op een gewenst ogenblik aan een hydraulisch systeem of hydraulische installatie.

Het gebruik van de Parker accu situeert zich in de meeste hydraulische installaties waar gasdruk belaste accumulatoren met scheidingselement worden ingezet.

Gebruik van de hydraulische accumulator

Toepassingen van de Parker accumulator in een hydraulische industriële en mobiele installatie leiden vanwege hun unieke constructie en design tot toepassingen van alle aard.

Deze accumulatoren worden tevens ingezet als noodenergiebron in veiligheidssituaties of als kortstondige behoefte aan olie ten gevolge van storingen.

Parker accumulatoren

Om debietschommelingen of golfpulsaties te neutraliseren, werken de Parker bladder accumulatoren EHV en ELM met de kleinst mogelijke weerstand en nauwkeurige reactietijd zodat het debiet in een hydraulisch systeem nagenoeg constant blijft. Het type EHV en ELM voldoen aan de PED-richtlijn 2014/68/EU (wetgeving laatste versie volgens staatsblad 18/07/2016)

EHV

De serie EHV uit koolstofstaal of roestvrij staal is ontworpen voor toepassingen tot 690 bar en vanaf 70 bar. Het type EHV-heeft een capaciteit van 2,5 l/min tot 50 l/min en is herstelbaar.

ELM

Het type ELM daarentegen is een membraanaccu met een capaciteit van 0,5 l/min tot 1,4 l/min.

Een bedrijfszeker resultaat

Zowel het type EHV als ELM staan garant voor een bedrijfszeker resultaat;

  • Optimale energieopslag
  • Beperking van geluidshinder
  • Verminderen en dempen van druk-en debietschommelingen
  • Druk houden van een hydraulisch systeem door het compenseren van drukverliezen zodat de pomp onnodig hoeft te draaien

De service van Service Hydro

Naast een ruime voorraad ELM en EHV accu’s en het vulapparaat VGU, heeft Service Hydro de vereiste certificaten om uw accumulator snel te herstellen. Neem telefonisch contact op met een medewerker of vul online het contactformulier in.

Neem contact met ons op