Hydraulische stuurschuiven

By 31 oktober 2017Products

De hydraulische stuurschuif NG 06 / CETOP 03 van Parker Hannifin

In elke hydraulische installatie bevinden er zich hydraulische stuurschuiven, verkeerdelijk ventielen genoemd, waarmee de stromingsrichting van de hydraulische vloeistof kan worden beïnvloed.

Kenmerken van het hydraulische stuurschuif

 • Een veelvoud van schakelstanden in 4/2 en 4/3 functie-uitvoeringen
 • De schuiven van de elektrisch / hydraulische stuurschuiven ( ventielen ) van Parker zijn zo nauwkeurig gebalanceerd, dat de bedieningskracht zeer gering is
 • Laag energieverbruik in de serie laag vermogen reeks
 • Door de turbulente vloeistofstroom in de schuif die ontstaat door de sterke richtingsveranderingen en vernauwingen, blijft het drukverlies in het Parker NG6 hydraulische schuif ( ventiel ) zeer beperkt. Met andere woorden Δp is uitzonderlijk laag
 • In de familie van de NG6 / CETOP 3 range zijn ook hoge corrosie-weerstandige uitvoeringen beschikbaar

Wanneer wordt deze stuurschuif gebruikt ?

Gebruik van de Parker hydraulische schuiven ( ventielen ) NG06 / CETOP3 type D1VW worden ingezet in allerlei toepassingen met een debiet tot max. 80 l/min.

Door zijn veelzijdige inzetbaarheid in iedere besturing van een hydrauliek installatie / toepassing, vindt men deze in onder andere :

 • Verpakkingsmachines
 • Hydraulische persen
 • Spuitgietmachines
 • Vulinstallaties
 • Bewerkingscentra
 • Productieprocessen

Deze schuif ( ventiel ) is dus uiterst geschikt om aan een breed spectrum van applicaties te voldoen. Het type D1VW is uitwisselbaar met de meest voorkomende alternatieve fabrikanten volgens DIN NG06/CETOP 03/NFPA D03.

Elektro hydraulische stuurschuiven

De bediening van het hydraulische schuif ( ventiel ) kan op verschillende manieren tot stand komen, waaronder de elektrische bediening, hetzij direct, voorgestuurd, proportioneel of servo-gestuurd. Afhankelijk van het type hydraulische installatie zijn gelijkstroom- en wisselstroom solenoids ( bobijnen ) beschikbaar. Vooral in werktuigmachines van alle aard, zijn de Parker hydraulische schuiven ( ventielen ) NG06 / CETOP 03 van toepassing.

Naast de opbouw op basisplaten, worden deze schuiven ( ventielen ) tevens direct tussen de leidingen gemonteerd op lineaire hydraulica aandrijvingen, zoals bijvoorbeeld in meerspindel toepassingen.

Een betrouwbare Parker verdeler

Als partner van Parker-Hannifin, heeft SERVICE HYDRO een ruime voorraad van NG 06 / CETOP 03 hydraulic valves ( ventielen ) te koop in diverse uitvoeringen die direct leverbaar zijn. Twijfel je over het type welke voor uw machines geschikt is? Neem dan contact op met één van onze specialisten, die helpen u graag verder bij de keuze van juiste schuiven ( ventielen ).

Neem contact met ons op